Nieuws

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Verzekering Caresq

Er is de laatste jaren veel te doen over de tarieven in de fysiotherapie. Mogelijk heeft u er in de media al wat over gehoord.

In 2018 heeft dit geresulteerd in een kostenonderzoek, waaruit bleek dat het tarief voor fysiotherapie ver onder de kostprijs ligt. Door de hoge inflatie is dit probleem vergroot.

Naast dat de vergoede tarieven vanuit de verzekeraars te laag zijn, worden er steeds hogere eisen, administratieve verplichtingen en controles opgelegd. 

Wij hebben daarom voor dit jaar besloten om het contract met Caresq niet te tekenen. 

Gevolgen bij een zorgverzekeraar zonder contract

Wanneer u bij ons een behandeling heeft gehad, bent u gewend dat wij dit direct doorsturen naar uw verzekering. Zolang u (aanvullend) verzekerd was, ontving u geen factuur van ons.

Wanneer u nu bij Caresq verzekerd bent, ontvangt u vanaf 2023 van ons een factuur wanneer u een behandeling heeft gehad.

U kunt deze factuur zelf indienen bij uw verzekering. U krijgt dan (als u een restitutiepolis heeft) een deel vergoed van de verzekeraar. Deze vergoeding verschilt per verzekeringspakket.

Met alle andere zorgverzekeringen houden wij wel ons contract in 2023.

Algemene dingen om op te letten wanneer u de nieuwe polissen binnen krijgt:

  • Zijn de vergoedingen, zowel uit het basispakket als uit het aanvullend pakket, niet veranderd?
  • Is het van belang dat u een aanvullend pakket afsluit of bent u voordeliger uit als u de fysiotherapie behandelingen zelf betaald?
  • Welke verzekeraars bieden pakketten aan die lager in kosten zijn?

Heeft u vragen hierover of heeft u advies nodig, dan zijn wij te allen tijde bereid deze te beantwoorden. U kunt hiervoor vragen naar Dirk Mensink.

Belangrijk om te weten: Fysiotherapie is altijd toegankelijk, ook zonder aanvullende verzekering. Voor vragen of een gesprek hierover staan wij altijd open.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Meer nieuws

Heb je een vraag?
Stel hem direct!