Loading

COPD Therapie – gespecialiseerde fysiotherapie

COPD Therapie – gespecialiseerde fysiotherapie

COPD Therapie

De belangrijkste behandeling bij COPD Therapie is fysiotherapeutische behandeling. Door gericht te werken aan de conditie kunnen longaanvallen worden voorkomen of uitgesteld, zodat de longen niet verder achteruitgaan. Bij Fysiocentrum Hartkamp is een gespecialiseerde fysiotherapeut aanwezig.

Het programma bestaat uit:

– Algemene conditietraining: bijvoorbeeld fietsen, traplopen of zwemmen.

– Krachttraining

– Adem- en ontspanningstherapie

Mensen met longproblemen zoals COPD hebben het vaak benauwd. Fysiotherapie kan bijdragen aan een betere ademhaling door middel van adem- en ontspanningstherapie, het verbeteren van uw kracht en conditie en u leert op een effectieve manier slijm ophoesten.

Wat is COPD?

COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker, u heeft minder zuurstof en u heeft minder energie. Daardoor kunnen normale dingen zoals traplopen of boodschappen doen, lastig zijn.

COPD is een verzamelnaam voor:

– Chronische bronchitis: Bij chronische bronchitis zijn uw bronchiën steeds ontstoken. Daardoor maakt het lichaam meer slijm aan en is ademhalen lastiger.

– Longemfyseem: Bij longemfyseem of emfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren. Longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in uw bloed komt. En dat u afvalstoffen weer kunt uitademen. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kunt u het benauwd krijgen.

Typische verschijnselen van COPD zijn hoesten en slijm opgeven, kortademigheid bij inspanning en een piepende ademhaling.

Oorzaken van COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken. Heel vaak is roken of meeroken de oorzaak maar het kan ook komen door een erfelijke ziekte, moeilijk te behandelen astma, schadelijke stoffen of luchtvervuiling.

Verloop

COPD kan niet genezen worden. U kunt er wel zo goed mogelijk mee leren omgaan. Zorg voor een goede behandeling.

  • Client : LEORE