Loading

HET BEHANDELPLAN – stap voor stap

HET BEHANDELPLAN – stap voor stap

Stap 1.

U kunt per e-mail of telefonisch contact opnemen met Fysiocentrum Hartkamp. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Afhankelijk van de aard van de klachten plannen we binnen 24 uur een intakegesprek.

Stap 2.

Voor Fysiocentrum Hartkamp is het belangrijk om samen met u, in een prettige sfeer, de onderliggende oorzaak van uw klachten te doorgronden.
Tijdens het intakegesprek kijken we naar de herkomst van de klacht(en), uw medische geschiedenis, de tijdslijn van de klachten en uw huidige situatie. Inzicht in het eigen lichaam en bewustwording van de klachten zijn hierbij belangrijk.

Het fysiotherapeutisch onderzoek:

1. testen van uw belasting en belastbaarheid

2. inspecteren van uw houding

3. meten van uw mobiliteit

4. testen van uw kracht

Bij klachten aan de gewrichten kunnen wij aanvullend een echografie uitvoeren en de kracht van uw rompstabiliteit testen. Deze onderzoeken vinden plaats tijdens een vervolgafspraak. Aan het einde van het intakegesprek stellen wij de diagnose vast en bespreken we deze met elkaar.

Stap 3.

Aan de hand van de diagnose stelt de therapeut een behandelplan op en plannen we een vervolgafspraak in. In het behandelplan komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. gestelde diagnose

2. voorgestelde behandeling met hieraan gerelateerde doelen

3. prognose aantal benodigde behandelingen/ tijdspad

Stap 4.

Gezamenlijk kijken we of de aanvullende verzekering toereikend is om het behandelplan te kunnen vergoeden. Als er onvoldoende dekking is, zal uw behandelend fysiotherapeut de kosten voor de behandeling aan u voorleggen en mogelijke opties bespreken.

Stap 5.

Start behandelplan: De fysiotherapiebehandeling bestaat uit verschillende technieken en is afhankelijk van in welke periode van herstel u zich bevindt.

De meest voorkomende behandelingen zijn:

1. manuele technieken toepasbaar in de fysiotherapie voor het doorbewegen van gewrichten, spieren en pezen/banden

2. informeren en adviseren over belasting, belastbaarheid, houding en beweging in dagelijks functioneren en op het werk

3. lifestyle advies

4. oefentherapie voor verbetering van actieve en passieve coördinatie/stabiliteit en het toenemen van kracht

5. echografie ter ondersteuning in de diagnostiek van gewrichten. Hierin wordt er gekeken naar banden, kapsels, pezen, botstructuur en bursitis

Tijdens elke volgende behandeling nemen wij het behandelplan door en evalueren wij de geformuleerde doelen. Dit geeft u duidelijkheid over de vorderingen die gemaakt zijn en het vervolgtraject.

Stap 6.

Na de laatste behandeling voeren we een evaluatiegesprek om eventuele verbeterpunten in de dienstverlening te benoemen.

 

 

 

DIRECT CONTACT                  OVER ONS