Loading

HUMAN TECAR® – behandeling van blessures

HUMAN TECAR® – behandeling van blessures

Een blessure kunt u zomaar oplopen, bijvoorbeeld door overbelasting door fysieke training op hoog niveau, een ongelukje tijdens trainen, maar ook door langdurige of statische belasting tijdens uw werk. Fysiocentrum Hartkamp maakt gebruik van Human Tecar® therapie. Hierdoor zijn wij als praktijk beter in staat om veelvoorkomende blessures met een snel en positief resultaat te behandelen.

Werking:

De techniek van Human Tecar® heeft zich in de topsport reeds bewezen. Een elektromagnetisch spanningsveld stimuleert het bloedvatenstelsel en het lymfatisch systeem. Dit heeft direct invloed op de verschillende typen bindweefsels. Er wordt warmte ingebracht wat pijnreductie en bloedtoevoer bevordert naar de lokale aangedane bindweefselstructuur. Effectieve behandeling in het vroege stadium van bindweefselschade zorgt ervoor dat ook de opbouw van de belasting van het aangedane weefsel in een vroeg stadium kan beginnen. Het resultaat is dus een aanzienlijk snelle hersteltijd na een blessure.

Voordelen:

– de behandeling is pijnvrij

– snelle vermindering van de pijn

– in een vroeg stadium beginnen met opbouw belasting van de aangedane structuur

– de behandeling kan op dezelfde dag toegepast worden als dat de blessure heeft plaatsgevonden

– geen bijwerkingen

– ook geschikt ter voorkoming van blessures

Zeer geschikt voor:

Behandelen van (sport)blessures zoals shin splints, runners knee, jumpers knee, zweepslag, achillespeesblessures, blessures van de hamstrings, blessures van de peesplaat van de voet, verstuiking/verzwikking/verrekking van de banden van de knie/enkel, verrekking spieren lies en peesontstekingen.

Behandelen van KANS-klachten (Klachten aan de Arm, Nek en Schouder) zoals tenniselleboog, golferselleboog, Carpaal Tunnel Syndroom, Rotator Cuff Syndroom, frozen shoulder

Preventie of herstelbevordering. Ook wanneer er geen sprake is van bindweefselschade zetten we de Human Tecar® in; door te werken met warmte worden fysiologische processen in het lichaam gestimuleerd. Dit is goed in te zetten voor preventie of ter bevordering van het algehele herstel na intensieve training.

Complete aanpak van herstel

Als aanvulling op de lokale behandeling van de aangedane bindweefselstructuur maken we gebruik van de bijbehorende vier trainingsmatten. Deze trainingsmatten bootsen verschillende ondergronden na, waardoor stabiliteit en coördinatie getraind kan worden. Kortom, de combinatie van de behandeling met de Human Tecar® en training met de aanvullende trainingsmatten biedt een compleet programma van herstel.

 

 

 

DIRECT CONTACT                  OVER ONS