Loading

MANUELE THERAPIE – bij pijnlijke gewrichten

MANUELE THERAPIE – bij pijnlijke gewrichten

Manuele therapie

Manuele therapie kan uitkomst bieden wanneer u pijn heeft bij het bewegen of wanneer u uw gewrichten slecht kunt bewegen. Bij manuele therapie worden specifieke technieken gebruikt die in de gewrichten worden toegepast. Daarnaast kijkt de therapeut naar uw houding en bewegingen en zal de therapeut instructies, adviezen, begeleiding en inzicht geven, om klachten in de toekomst te voorkomen. Na de behandeling functioneren uw gewrichten beter en gaat bewegen direct makkelijker.

Manueel therapeut

Een manueel therapeut heeft via een gespecialiseerde opleiding extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met als expertise alle gewrichten en de wervelkolom. Deze therapeut richt zich op het beter laten functioneren van de gewrichten enerzijds en op verbetering van houding en beweging anderzijds.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

– Hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
– Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
– Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
– Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
– Duizeligheid bij het bewegen van de nek
– Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
– Heupklachten

(bron: www.nvmt.nl)

Benodigdheden eerste afspraak

Tijdens uw eerste bezoek bespreken wij uw klachten en stellen samen met u een behandelplan op. Ook registreren wij uw persoonlijke gegevens ten behoeve van rechtstreekse declaratie bij uw verzekering. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee. Tevens vragen wij u om een eigen handdoek mee te nemen.

Vergoedingen

Fysiocentrum Hartkamp heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, kunnen de behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Bekijk hier onze tarieven en vergoedingen.

DIRECT CONTACT                  OVER ONS