Loading

MEDISCH ZWEMMEN – therapeutisch bewegen in warm water

MEDISCH ZWEMMEN – therapeutisch bewegen in warm water

Vanuit Fysiocentrum Hartkamp kunt u ook terecht in zwembad De Heuvelrand voor zowel therapie als groepslessen. Dit geldt voor zowel binnen- als buiten het water.

Wanneer u fysieke klachten heeft kan bewegen lastig en pijnlijk zijn. Bewegen in het water zorgt voor een lagere belasting vanwege de verminderde zwaartekracht. Dit maakt dat conditietraining, stabiliteits- en krachtoefeningen al vroeger in het hersteltraject veilig toegepast kunnen worden zonder dat uw lichaam overbelast wordt.

Medisch zwemmen in warm water (29 graden) is geschikt bij:

– Klachten van spieren en gewrichten
– Rug- en/of herniaklachten
– Centraal neurologische aandoeningen
– Na een operatie aan één van de grote gewrichten of de wervelkolom
– Als vorm van ontspanningstherapie
– Valpreventietrainingen
– Oefengroepen ouderen

Onze geregistreerde fysiotherapeuten begeleiden u bij het bewegen in het warme water, zowel individueel als in groepsverband.

Zwemdiploma

In samenwerking met Optisport bieden wij u de mogelijkheid om, met uw beperking, uw zwemvaardigheidsbewijs te behalen. Met dit bewijs kunt u zich in zwembaden van Optisport aanmelden. Hierbij is zichtbaar op welk niveau u zelfstandig kan zwemmen en welke eventuele noodzakelijke hulpmiddelen de badmeester voor u klaar kan leggen.

Naast het toepassen van uw vaardigheidsbewijs binnen Optisport is het voor zowel uzelf als voor uw directe omgeving een veilig gevoel om te weten op welke manier u kan zwemmen.

In de oefenzaal

Sinds 1 januari 2022 heeft Fysiocentrum Hartkamp de beschikking over een oefenruimte en behandelkamer in het zwembad De Heuvelrand.

 

DIRECT CONTACT                  SPORTEN BIJ FYSIOCENTRUM HARTKAMP