Loading

DR. WOLFF® RUGSCHOLING – hulp bij rugpijn

DR. WOLFF® RUGSCHOLING – hulp bij rugpijn

Rugklachten

Rugpijn, bijna iedereen weet hoe het voelt. (Lage) rugpijn kan ontstaan als de rug regelmatig wordt overbelast. Bij bukken of tillen, maar ook bij (lang) zitten en werken achter de computer draagt de rug gewicht. Overbelasting kan veroorzaakt worden door onvoldoende functioneren van de dieper gelegen spieren van de rug. Dr. Wolff® rugscholing is de oplossing.

12-weken Trainingsprogramma

Fysiocentrum Hartkamp is gespecialiseerd in Dr. Wolff® rugscholing, gericht op het versterken van de dieper gelegen spiergroepen en het herstellen van de spierbalans in het lichaam.

Om een goed beeld te hebben van uw vertrekpunt maken we gebruik van de testapparatuur van Dr. Wolff®. Hiermee verkrijgen we inzicht in hoeverre er disbalans bestaat tussen verschillende spiergroepen.

In ons 12-weken Trainingsprogramma leert u te voelen welke spieren u moet aanspannen en hoe uw ademhaling helpt bij het opbouwen en behouden van de juiste spierspanning. De Dr. Wolff® trainingsapparatuur gebruiken we binnen de behandeling ter controle en monitoring. De trainingslijn van Dr. Wolff® is geschikt voor iedereen die met rugklachten te maken heeft.

Gedragsverandering

Gerichte spiertraining is de eerste stap naar het blijvend verminderen van klachten. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan de manier waarop u zich in het dagelijks leven beweegt en is het verbeteren van conditionele fitheid belangrijk. Alleen een integrale benadering leidt tot het langdurig behouden van een klachtenvrije rug.

 

 

 

DIRECT CONTACT                  FYSIOTHERAPIE