Loading

VERGOEDINGEN – hoofdregels bij zorgkosten

VERGOEDINGEN – hoofdregels bij zorgkosten

Graag leggen wij u de hoofdregels uit over de betaling van de kosten tussen patiënt, fysiotherapeut en zorgverzekeraar. Het is mogelijk dat een zorgverzekeraar hiervan afwijkt. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie en het nieuwe zorgstelsel

Vanaf 1 januari 2006 krijgt iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht dezelfde zorgverzekering. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de fysiotherapie. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket is voor iedereen gelijk.

Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie:

Ouder dan 18 jaar:

Fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut of kijk op www.zorgvergoeding.com voor uitgebreide uitleg over chronische patiënt) wordt in de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. De vergoeding van de eerste 20 behandelingen vallen in het aanvullende pakket, indien u die tenminste heeft afgesloten en is ook afhankelijk van de door u gekozen vergoeding. Ook behandelingen na afloop van een chronische behandelperiode vallen onder de aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar:

a. De eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar (de rest vanuit de
aanvullende verzekering).

b. Kinderfysiotherapie door een geregistreerd kindertherapeut 18 behandelingen
per indicatie per jaar (de rest vanuit de aanvullende verzekering).

c. Aandoeningen vanuit de chronische lijst hebben een volledige dekking.

Aanvullende verzekering.

Voor alle overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. De aanvullende verzekering is niet verplicht. De website www.zorgvergoeding.com geeft u inzicht in de vergoeding fysiotherapie in de aanvullende verzekering. Dat is slechts één aspect uit het aanvullende pakket van een verzekeraar. Wij raden u dan ook aan om het volledige vergoedingenoverzicht van een aanvullende verzekering te bekijken, en bij uw keuze niet alleen af te gaan op de vergoeding van fysiotherapie en de hoogte van de premie.

Informatie over het nieuwe zorgstelsel, de basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en antwoord op veel gestelde vragen vindt u op www.kiesbeter.nl

 

 

 

DIRECT CONTACT                  TARIEVEN