Loading

BIOGRAFIE

HEIDI BOONE

HEIDI BOONE

FYSIOTHERAPEUT- Aangesloten bij FNS-netwerk

Over Heidi:

Ik benader de mens als een geheel. Een fysieke klacht kan heel goed een op zichzelf staand probleem zijn, maar even zo vaak is het een uiting van een overbelasting; fysiek en/of emotioneel. Mijn aandacht gaat daarom ook uit naar onderliggende problemen, waar komen de klachten vandaan?

Het is voor mij belangrijk dat het goed gaat met de patiënt. Sommige klachten kunnen niet altijd direct en snel worden opgelost, maar als therapeut kan je ook goede ondersteuning bieden in het herstelproces. Een stukje zelfmanagement is daarbij ook belangrijk.

Ik ben bij Frank gaan werken omdat ik heel graag weer in een team wilde werken. Er werkt hier een heel mooi team van therapeuten die allemaal het beste willen voor de patiënt en daarin ondersteunen wij elkaar. Dat is een van de grote krachten van Fysiocentrum Hartkamp.

Naast dat ik werkzaam ben voor Frank, heb ik een eigen praktijk voor craniosacraaltherapie (voor meer informatie zie RCN en UNC nederland). Craniosacraal therapie wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed uit het alternatieve aanvullende pakket en valt niet onder fysiotherapie. De behandelingen craniosacraaltherapie doe ik ook gewoon in Voorthuizen, bij Fysio Hartkamp.

Specialisaties

Oedeem Therapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan -en afvoer van vocht. Oedeemtherapie is gericht op het verminderen en voorkomen van vochtophoping en kan bestaan uit manuele lymfedrainage, compressietherapie, bewegings- en ademhalingsoefeningen.

Cranio Sacraal Therapie

Deze therapie is gestoeld op het idee dat alles wat we meemaken wordt opgeslagen in het bindweefsel, wat kan leiden tot blokkades. Het lichaam, ziel en geest zijn een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Het is van belang om blokkades in het lichaam te lokaliseren en op te heffen zodat het lichaam, fysiek en emotioneel, kan herstellen. Dit wordt bevorderd door zachte aanrakingen en bewegingen. Deze therapie is onder andere geschikt voor de volgende klachten.:

– hoofdpijn of migraine

– onrustige baby’s

– fysiek onbegrepen klachten

– eczeem

– nekpijn

– duizeligheid

BIG registratie Heidi Boone: 79053333004