Het team

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Arjan van Omme

Fysio/manueeltherapeut

BIG-registratie nummer: 19063426304

Als fysiotherapeut ben ik sinds 2005 werkzaam in deze regio. In 2009 heb ik de opleiding Master manuele therapie aan de SOMT afgerond. Daarna heb ik nog de opleiding van Musculoskeletale echografie en Extended scope gedaan. 

Bij Fysiocentrum Hartkamp ben ik werkzaam als fysiotherapeut met als specialisaties manuele therapie, musculoskeletale echografie en schoudergespecialiseerde fysiotherapie. Als schoudergespecialiseerd fysiotherapeut ben ik lid van het schoudernetwerk Gooi en Eemland. Tevens werk ik sinds 2017 bij Annatommie MC in Amersfoort en Apeldoorn, waar ik schouderspreekuren heb met orthopedisch chirurgen (specialisatie schouder/elleboog). 

De onderzoeks-/analysefase vind ik het leukste binnen het vak. Met name de schouder heeft hierin mijn interesse. Naast het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek kan echografie soms een meerwaarde hebben. Zeker als schouderfysiotherapeut maak ik hier veel gebruik van. De schouder is een complex gewricht, wat leidt tot veel uitdaging. De interesse in de schouder is in de loop van de jaren gegroeid. Ik merkte bij mijzelf en collega's dat er vaak vraagtekens waren in de diagnosestelling en behandeling bij mensen met schouderklachten. Zodoende besloot ik om mezelf hierin verder te gaan verdiepen. 

De manier waarop ik te werk ga, is enorm afhankelijk van onder andere het verhaal van de cliënt, de tijdsfactor en de bijkomende problematiek. De invloed van bio-pscyhosociale factoren spelen hierin altijd een rol en daar zullen we dus naar op zoek gaan. Om van daaruit samen op zoek te gaan naar de juiste behandelstrategie. 

Mocht er binnen een bepaalde periode onvoldoende effect zijn, dan zal er intern met een collega en/of huisarts overleg plaatsvinden. 

Heb je een vraag?
Stel hem direct!