Onze specialisaties

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Human Tecar®

Behandeling van blessures

Een blessure is zo opgelopen, bijvoorbeeld door overbelasting bij fysieke training op hoog niveau, een ongelukje tijdens het trainen, maar ook door langdurige of statische belasting tijdens het werk. Fysiocentrum Hartkamp maakt gebruik van Human Tecar® therapie. Hierdoor zijn wij als praktijk beter in staat om veelvoorkomende blessures met een snel en positief resultaat te behandelen.

Werking

De techniek van Human Tecar® heeft zich in de topsport reeds bewezen. Een elektromagnetisch spanningsveld stimuleert het bloedvatenstelsel en het lymfatisch systeem. Dit heeft direct invloed op de verschillende typen bindweefsels. Er wordt warmte ingebracht wat zorgt voor pijnreductie en de bloedtoevoer bevordert naar de lokaal aangedane bindweefselstructuur. Effectieve behandeling in het vroege stadium van bindweefselschade zorgt ervoor dat ook de opbouw van de belasting van het aangedane weefsel in een vroeg stadium kan beginnen. Het resultaat is dus een aanzienlijk snellere hersteltijd na een blessure.

Voordelen:

  • de behandeling is pijnvrij
  • snelle vermindering van de pijn
  • in een vroeg stadium beginnen met opbouw belasting van de aangedane structuur
  • de behandeling kan starten op de dag waarop de blessure heeft plaatsgevonden
  • geen bijwerkingen
  • ook geschikt ter voorkoming van blessures

Human Tecar® is zeer geschikt voor:

  • Het behandelen van (sport)blessures zoals shin splints, runners knee, jumpers knee, zweepslag, achillespeesblessures, blessures van de hamstrings, blessures van de peesplaat van de voet, verstuiking/verzwikking/verrekking van de banden van de knie/enkel, verrekking spieren, lies- en peesontstekingen.
  • Behandelen van KANS-klachten (Klachten aan de Arm, Nek en Schouder) zoals tenniselleboog, golferselleboog, Carpaal Tunnel Syndroom, Rotator Cuff Syndroom en frozen shoulder
  • Preventie of herstelbevordering. Ook wanneer er geen sprake is van bindweefselschade zetten we de Human Tecar® in. Door te werken met warmte worden fysiologische processen in het lichaam gestimuleerd. Dit is goed in te zetten voor preventie of ter bevordering van het algehele herstel na intensieve training.

Complete aanpak van herstel

Als aanvulling op de lokale behandeling van de aangedane bindweefselstructuur maken we gebruik van de bijbehorende vier trainingsmatten. Deze trainingsmatten bootsen verschillende ondergronden na, waardoor stabiliteit en coördinatie worden getraind. Kortom, de combinatie van de behandeling met de Human Tecar® en training met de aanvullende trainingsmatten biedt een compleet programma van herstel.

Kosten

De kosten voor inzet van de Human Tecar bedragen €46 naast het reguliere behandeltarief. Een behandeling duurt een uur. Voor meer informatie zie tarieven. 

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisten op het gebied van human tecar®

Heb je een vraag?
Stel hem direct!