Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie Cesar en Mensendieck, gericht op het behandelen van kinderen met motorische problemen. Deze problemen kunnen variëren van houterige bewegingen en onhandigheid tot ernstige motorische achterstanden. Een kinderoefentherapeut werkt met kinderen die moeite hebben met dagelijkse activiteiten zoals schrijven, knippen, rennen, en evenwicht houden.

Het behandelplan wordt afgestemd op de individuele behoeften van het kind en kan spelenderwijs worden uitgevoerd om het kind op een plezierige en motiverende manier te laten oefenen. Het doel is om de motorische vaardigheden te verbeteren zodat het kind beter kan functioneren in zijn of haar dagelijkse leven en zich vrijer kan bewegen. Daarnaast geeft de therapeut advies aan ouders en leerkrachten om het kind zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.

De behandelingen kunnen plaatsvinden in verschillende settings zoals scholen, praktijken of thuis, afhankelijk van wat het beste past bij het kind en zijn omgeving. Hierdoor wordt een geïntegreerde aanpak gehanteerd die bijdraagt aan de algehele ontwikkeling en welzijn van het kind.

Bij jonge kinderen zijn dit bijvoorbeeld problemen met:

  • omrollen
  • kruipen
  • lopen

Bij basisschoolkinderen is dit bijvoorbeeld onvoldoende meekomen met:

  • buiten spelen
  • gymles
  • zwemles
  • specifieke vaardigheden zoals schrijven, knutselen of aan- en uitkleden.

Bron:
www.dekinderoefentherapeut.nl

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisten op het gebied van kinderoefentherapie

Heb je een vraag?
Stel hem direct!