Onze specialisaties

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Medisch zwemmen

Therapeutisch bewegen in warm water

Vanuit Fysiocentrum Hartkamp kunt u ook terecht in zwembad De Heuvelrand voor zowel therapie als revalidatie. Voor wie fysieke klachten heeft kan bewegen lastig en pijnlijk zijn. Bewegen in het water zorgt voor een lagere belasting vanwege de verminderde zwaartekracht. Dit maakt dat conditietraining, stabiliteits- en krachtoefeningen al vroeger in het hersteltraject veilig toegepast kunnen worden zonder dat het lichaam overbelast wordt.

Medisch zwemmen in warm water (29 graden) is geschikt bij:

  • Klachten van spieren en gewrichten
  • Rug- en/of herniaklachten
  • Centraal neurologische aandoeningen
  • Na een operatie aan één van de grote gewrichten of de wervelkolom
  • Als vorm van ontspanningstherapie
  • Valpreventietrainingen

Onze geregistreerde fysiotherapeuten begeleiden je bij het bewegen in het warme water, zowel individueel als in groepsverband.

Zwemdiploma

In samenwerking met Optisport bieden wij iedereen de mogelijkheid om, met een beperking, een zwemvaardigheidsbewijs te behalen. Met dit bewijs is het mogelijk om je in zwembaden van Optisport aan te melden. Hierbij is zichtbaar op welk niveau je zelfstandig kan zwemmen en welke eventueel noodzakelijke hulpmiddelen de badmeester voor je klaar kan leggen.
Naast het toepassen van het vaardigheidsbewijs binnen Optisport is het voor zowel jouzelf als voor de directe omgeving een veilig gevoel om te weten op welke manier je kunt zwemmen.

In de oefenzaal

Sinds 1 januari 2022 heeft Fysiocentrum Hartkamp de beschikking over een oefenruimte en behandelkamer in het zwembad De Heuvelrand.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisten op het gebied van medisch zwemmen

Oplossingen die horen bij medisch zwemmen

Heb je een vraag?
Stel hem direct!