Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Fysiotherapie bij lage rugpijn

Ik heb aspecifieke lage rugpijn

Lage rugpijn is internationaal één van de belangrijkste oorzaken van beperkingen in het dagelijks leven. Bij aspecifieke lage rugpijn ervaart men pijn tussen de onderste ribben en de billen. Dit kan gepaard gaan met uitstraling naar de billen of benen. Kenmerkende klachten zijn moeite met opstaan uit een stoel of bed of bij lang in dezelfde houding staan. Hierbij kan angst om te bewegen aanwezig zijn. Aspecifieke lage rugpijn kan iedereen overkomen en ontstaat doorgaans door overbelasting of verkeerd gebruik van de rug. 

Welke behandeling is er bij aspecifieke lage rugpijn? 

Werk, privé, stress, vermoeidheid, houdingsproblematiek of overbelasting. De oorzaken van aspecifieke lage rugpijn zijn legio. Om een behandeling succesvol te laten zijn, is eerst inzicht nodig in het klachtenbeeld. Als we weten waar de klachten van de rug vandaan komen, kan de revalidatie beginnen. 

Wat is de revalidatie bij aspecifieke lage rugpijn?

Bij aspecifieke lage rugpijn vindt revalidatie plaats door het verbeteren van de buik-, been-, bil- en rugspieren en de opbouw van de conditie. Een core stability training, zowel in de zaal als in het zwembad, is hier een belangrijk onderdeel van. Ook kan gebruik worden gemaakt van manuele therapie of dry needling. Om het herstel ook op langere termijn vast te houden, adviseert de fysiotherapeut over de belasting en belastbaarheid, omdat bewust bewegen in werk, privé en sport terugkeer van de klachten kan voorkomen.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!