Het team

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Niek Vaarkamp

Fysiotherapeut

BIG-registratie nummer: 29930707504

Sinds mijn afstuderen in februari 2022 mag ik mij fysiotherapeut noemen.  

Mijn specialisatie is leefstijlcoach (GLI, gecombineerde leefstijl interventie). Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het helpen van mensen naar een gezonde leefstijl erg interessant vind. Ik ben dan ook van mening dat mensen met een gezonde leefstijl minder snel klachten ervaren. 

Ik heb voor fysiotherapie gekozen omdat ik het menselijk lichaam interessant vind, maar ook omdat ik het erg tof vind om met mensen aan het werk te zijn. Het stukje sociale contact is voor mij dan ook erg belangrijk, iedereen moet zich op zijn gemak voelen bij een therapeut. Hierin probeer ik een grote rol te spelen. Ook de afwisseling van de behandelkamer naar de oefenzaal spreekt mij erg aan, waarbij je met de ene klacht meer in de oefenzaal staat om te trainen en met de andere klacht weer meer gericht in de behandelkamer zit. 

Tijdens de eerste behandeling maken we gebruik van een anamnese, een gesprek waarin we de klacht gaan achterhalen. Wanneer we de klacht in kaart hebben gebracht stellen we een einddoel op. We gaan daarbij gezamenlijk naar het einddoel werken. Ik vind daarin dat we ook echt gezamenlijk naar het einddoel moeten werken. 

Naast het werk heb ik natuurlijk ook een aantal hobby’s, ik vind het erg leuk om te trainen in een sportschool, even je gedachten op 0 en je hoofd leeg maken. Naast dat ik veel train vind ik het ook leuk om te zingen. Op dit moment doe ik er niet heel veel mee, maar in het verleden op de middelbare school heb ik wel in een band gezeten. 

Heb je een vraag?
Stel hem direct!