Het team

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Heidi Boone

Fysio-, manueel- en oedeemtherapeut

BIG-registratie nummer: 79053333004

In 2000 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede en sindsdien ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Mijn specialisaties zijn manueel therapie, oedeemtherapie en craniosacraal therapie. Naast mijn werk voor Fysiocentrum Hartkamp werk ik voor mijzelf als craniosacraal therapeut.

Naast deze opleidingen heb ik nog diverse cursussen en kortere opleidingen gedaan om mij verder te scholen en te verdiepen in onderwerpen als pijn, gedrag, fascie/bindweefsel en mindfulness. Daarnaast volgde ik cursussen als Mc-Kenzie, Kiss en FNS. 

Ik ben fysiotherapeut geworden omdat ik graag met mensen werk en ik gun het mensen om zich prettig te voelen in hun lijf. Hierbij benader ik de mens als een geheel. Een fysieke klacht kan heel goed een op zichzelf staand probleem zijn, maar even zo vaak is het een uiting van een overbelasting; fysiek en/of emotioneel. Mijn aandacht gaat daarom ook uit naar onderliggende problemen, waar komen de klachten vandaan?

Het is voor mij belangrijk dat het goed gaat met de patiënt. Sommige klachten kunnen niet altijd direct en snel worden opgelost, maar als therapeut kan je ook goede ondersteuning bieden in het herstelproces. Een stukje zelfmanagement is daarbij ook belangrijk.

In de eerste kennismaking vindt er altijd een gesprek plaats om erachter te komen wat de ervaren beperkingen zijn en wat mogelijk onderliggende oorzaken daarvan kunnen zijn. Daarna starten we met de behandeling. Afhankelijk van de klachten zullen dat manueel therapeutische interventies, oefeningen voor houding, ademhaling- en/of ontspanningsoefeningen zijn. Indien nodig gaan we samen op zoek naar beperkende overtuigingen of factoren voor herstel en gaan daarmee aan de slag. Meestal zal de behandeling een combinatie van alle bovengenoemde interventies zijn. 

Heb je een vraag?
Stel hem direct!