Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Fysiotherapie bij een nieuwe heup

Ik krijg een nieuwe heup.

Wie in aanmerking komt voor nieuwe heup, heeft veel pijn in het heupgewricht en de liesstreek. Activiteiten als traplopen en fietsen zijn pijnlijk, evenals de eerste stappen die men zet na het stilzitten, stilstaan of ’s ochtends bij het opstaan.

Welke behandeling is er bij een nieuwe heup? 

Na een heupoperatie ligt de focus op het aanleren van het nieuwe looppatroon. Hierbij gaat het om de opbouw van stabiliteit en kracht rondom de heup en de romp. 

Wat is de revalidatie bij een nieuwe heup? 

De training kan zowel plaatsvinden in het zwembad als in de zaal. In het zwembad is het mogelijk om het looppatroon actief te stimuleren. Waar je op het droge met krukken loopt, kan in het zwembad direct worden getraind. Training in het water is bovendien minder valgevaarlijk dan op het droge.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!