Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Fysiotherapie bij een voorste kruisbandreconstructie

Ik heb mijn voorste kruisband afgescheurd

Door bijvoorbeeld een (sport)ongeluk kan de voorste kruisband in je knie uitrekken of scheuren. Een gescheurde voorste kruisband kan pijnlijk zijn, maar is altijd onaangenaam. Door instabiliteit van de knie is het niet mogelijk om er vrij op te kunnen lopen en zak je er zelfs doorheen. Met een afgescheurde kruisband is het niet meer mogelijk om te bewegen zoals je dat zou willen. 

Welke behandeling is er bij een afgescheurde voorste kruisband? 

Bij een afgescheurde voorste kruisband kan een operatie noodzakelijk zijn. Maar tijdens het wachten op de operatie, meestal een week of zes, kan je je hier samen met de fysiotherapeut alvast op voorbereiden. Met kracht- en conditietraining zorgen we ervoor dat je fit en actief blijft. Want hoe fitter je de operatie in gaat, hoe beter je herstelt. 

Wat is de revalidatie bij een afgescheurde voorste kruisband? 

Wie een operatie van een gescheurde kruisband achter de rug heeft, moet opnieuw leren lopen. Hierbij werken we aan looptraining, krachttraining, stabilisatie en conditie. Het opbouwen van het looppatroon doen we bij Fysiocentrum Hartkamp zowel in de zaal als in het zwembad. In het zwembad kan je met zeer lage belasting met de bodem omhoog al na twee weken beginnen met de revalidatie, terwijl dat op het droge pas later mogelijk is. Hierdoor versnel je het herstel. Het volledige revalidatietraject duurt een half jaar tot een jaar. In de laatste fase wordt er sportspecifiek getraind. Na negen tot twaalf maanden moet sporten weer mogelijk zijn.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!