Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Fysiotherapie bij een nieuwe knie

Ik krijg een nieuwe knie

Wie toe is aan een nieuwe knie, zal last hebben van stijfheid en pijn van het gewricht. Dit is vooral voelbaar bij de eerste stappen na stilzitten, liggen of een tijdje stilstaan. In de loop der tijd nemen de klachten toe totdat fysiek belasten niet meer mogelijk is. Activiteiten als traplopen, fietsen of wandelen worden een zware opgave.

Welke behandeling is er bij een nieuwe knie? 

Na een knieoperatie is een onderdeel van de behandeling het aanleren van nieuw looppatroon. Hierbij gaat het om de opbouw van stabiliteit en kracht van de knie. 

Wat is de revalidatie bij een nieuwe knie? 

De revalidatie bij een nieuwe knie is een totaalpakket dat bestaat uit opnieuw leren lopen, stabilisatie en opbouw van kracht en conditie. Voor een lagere belasting op het lichaam kan dit ook in het zwembad plaatsvinden. Na een periode van zes tot acht weken is belasting van de knie weer goed mogelijk. De totale revalidatie duurt een half jaar tot een jaar.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!