Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Zwangerschaps-gerelateerde bekkenpijn

Ik heb zwangerschaps-gerelateerde bekkenpijn

Tijdens de zwangerschap en in de eerste maanden na de bevalling komt pijn in of rond het bekken en de lage rug veel voor. Dit zijn klachten van bekkenpijn door zwangerschap:

  • Pijn in de lage rug of rondom de stuit
  • Pijn in de bilregio die soms uitstraalt richting de bovenbenen en/of het schaambeen met mogelijk uitstraling naar de lies

De pijn is vaak aanwezig bij de start en na afloop van een activiteit en neemt toe tijdens inspanning, zoals bij tillen of bukken.

Zwangerschap kan leiden tot fysieke pijnklachten vanwege te weinig kracht of stabiliteit van verzwakte banden. Daarbij spelen ook de gewichtstoename en veranderde lichaamshouding een rol. Het zwaartepunt van het lichaam komt anders te liggen.

Welke behandeling is er bij zwangerschaps-gerelateerde bekkenpijn?

De behandeling bestaat vooral uit informeren, oefentherapie en adviseren over een juiste houding en belasting bij (het opbouwen van) activiteiten.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!