Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Achillespeesruptuur

Ik heb een achillespeesruptuur.

Bij een achillespeesruptuur is de achillespees afgescheurd. De achillespees is een belangrijke pees die de kuitspieren aan het hielbeen bevestigt. Hier komt dan ook veel kracht op. Voordat de pees afscheurt is er altijd een actie aan vooraf gegaan, zoals het aanzetten naar een sprint. Er ontstaat dan ineens een hevige pijn laag achter op de kuit. Meestal kijkt de sporter nog eens achterom, omdat het lijkt alsof hij op zijn kuit getrapt wordt. Vaak gaat het lopen bijna niet meer.

Welke behandeling is er bij een achillespeesruptuur?

Een achillespeesruptuur kan zowel conservatief als operatief behandeld worden. Er zijn verschillende factoren die dit kunnen bepalen, zoals de grootte van de scheur, leeftijd, gezondheid of sportvoorkeur.

Wat is de revalidatie bij een achillespeesruptuur?

De revalidatie bij een achillespeesruptuur is een lang traject, waarin de belastbaarheid van de pees weer moet worden opgebouwd. Maar ook het vertrouwen in eigen kunnen moet herstellen. Dat is waar wij een meerwaarde in kunnen bieden. Door samen aan de slag te gaan om door middel van oefentherapie de belasting op te kunnen bouwen.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!