Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Diabetes en overgewicht

Ik heb diabetes.

Diabetes wordt in de volksmond ook wel ‘suikerziekte genoemd’. Diabetes is een stofwisselingsziekte waardoor het lichaam te weinig of geen insuline aanmaakt. Het lichaam kan hierdoor de bloedsuikerspiegel niet op pijl houden. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de weefselcellen glucose uit het lichaam kunnen halen. Glucose zorgt voor energie in het lichaam.

Diabetes kan zich uiten in 2 typen:

Type 1: Hierbij is sprake van een tekort aan insuline waardoor de cellen onvoldoende glucose opnemen. De behandeling bestaat uit het toedienen van insuline door een spuit.

Type 2: Hierbij neemt de productie van insuline af en wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline. Een belangrijke oorzaak van type 2-diabetes is overgewicht.

Welke behandeling is er bij diabetes?

Een grote oorzaak voor het ontwikkelen van diabetes type 2 is overgewicht. Overgewicht vergroot ook het risico op hart- en vaatziekten. De behandeling richt zich op een gezondere leefstijl. Zoals bijvoorbeeld door meer lichaamsbeweging en gezonde voeding.

Het GLI-traject (gecombineerde leefstijl interventie) is daar geschikt voor. 

Wat is de revalidatie bij diabetes?

Door actiever te zijn met diabetes type 2 wordt het lichaam gevoeliger voor insuline. Dit heeft op langere termijn het positieve effect dat er minder medicatie nodig is.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!