Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Fysiotherapie bij een hernia

Ik heb een hernia in de onderrug

Bij een hernia is er sprake van een uitpuiling van de tussenwervelschijf in de rug. Dit kan op een zenuw duwen. Een hernia is een bijzondere pijnlijke, zelfs gekmakende klacht. Mensen met een hernia hebben pijnuitstraling in de bil of het been. Ook hebben zij te maken met tintelingen, een doof gevoel of krachtverlies. 

Welke behandeling is er bij hernia? 

De eerste stap is het bepalen van het hernianiveau. In veel gevallen kan herstel worden ingezet zonder dat een operatie noodzakelijk is. Uit onderzoek weten we namelijk dat een conservatieve behandeling op lange termijn even goed werkt als een operatieve behandeling; na een jaar zijn evenveel mensen hersteld. Als er inzicht is in het ziektebeeld, zullen we adviseren over de duur van het herstel en het wegnemen van overbelastingsfactoren in zowel het dagelijks leven als de werkbelasting. 

Wat is de revalidatie bij hernia? 

Gedurende een periode wordt de belasting steeds verder verhoogd. De training loopt van oefeningen voor het verlichten van de pijn en bouwt op naar volledige belasting en een herwonnen vertrouwen in de rug. Normaalgesproken duurt de revalidatie bij hernia zes weken tot een half jaar.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!