Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Hypermobiliteit

Ik heb hypermobiliteit.

Hypermobiliteit betekent dat de gewrichtsbanden en -pezen te soepel zijn. Je gewrichten krijgen niet voldoende steun en worden te beweeglijk. Bij hypermobiliteit kun je de vingers,  knieën en/of wervelkolom verder strekken dan andere mensen. Andere gewrichten zijn vaak ook erg beweeglijk. Hypermobiliteit hoeft niet per se klachten te geven. Het kan zijn dat je pijn ervaart aan spieren en gewrichten. Daarbij raken spieren sneller overbelast, omdat ze hard moeten werken om de gewrichten stabiel te houden.

Welke behandeling is er bij hypermobiliteit?

Sommige spieren kunnen een deel van het werk van je gewrichtsbanden opvangen. Wij adviseren en helpen je met oefeningen om de spieren rondom je gewricht extra te versterken.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!