Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Patellofemoraal pijnsyndroom

Ik heb patellofemoraal pijnsyndroom.

Patellofemoraal pijnsyndroom is een aandoening met pijn aan de voorzijde van de knie, in en/of rond de knieschijf. Deze klachten worden vaak geprovoceerd door belastende activiteiten zoals traplopen, opstaan uit een stoel, rennen en langdurig in dezelfde houding zitting. De aandoening komt vaak voor bij kinderen en adolescenten.

De aandoening kan ontstaan door:

  • Een overbelasting van activiteiten, door bijvoorbeeld het te snel opbouwen van een sport
  • Een verkeerd beweegpatroon van de knieschijf
  • Verkorte spierlengte van de bovenbeenspieren
  • Een vermindering van kracht in de bovenbeenspieren, heup of rompspieren
  • Een standsverandering van het bovenbeen ten opzichte van de heup
  • Een vermindering van stabiliteit in het kniegewricht
Welke behandeling is er bij patellofemoraal pijnsyndroom?

Patellofemoraal pijnsyndroom is een langdurige blessure die een aantal maanden kan duren. Bij sommige mensen duren de klachten soms langer dan een jaar. Het doel van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag van de patiënt, maar richt zich voornamelijk op pijnvermindering en functieverbetering van de knie.

Wat is de revalidatie bij patellofemoraal pijnsyndroom?

Naar aanleiding van wat er in het onderzoek naar voren is gekomen, wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat vaak uit het adviseren in dosering van belasting, het verbeteren van de mobiliteit van de spieren en gewrichten en kracht- en stabiliteitstraining van de bovenbeen-, heup- en rompspieren.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!