Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Shin Splints

Ik heb shin splints.

Shin splints zijn klachten aan de binnenzijde van het scheenbeen. Deze klachten komen vaak voor bij hardlopers en wandelaars. Vaak wordt de pijn tijdens activiteiten gevoeld en trekt het daarna al vrij snel weg.

De oorzaak ligt vaak bij het te snel opbouwen van activiteiten, bijvoorbeeld bij het weer oppakken van sporten na de zomervakantie. Ook kan het zijn dat er iets aan het schoeisel veranderd dient te worden of dat er door de statiek van de voeten (bijvoorbeeld platvoeten) zooltjes aangemeten moeten worden. Daarnaast kan een gebrek aan stabiliteit in de rug/bekken of benen een oorzaak zijn.

Welke behandeling is er bij shin splints?

Het grootste deel van de behandeling zal bestaan uit het bepalen welke oorzaken van shin splints voor de desbetreffende persoon van belang zijn. Er zal bijvoorbeeld in gesprek gegaan worden over de opbouw van activiteit of sport, maar er zal ook door middel van oefentherapie gewerkt worden om de spieren rondom het scheenbeen of de core belastbaarder te maken.

Wat is de revalidatie bij shin splints?

Naast de behandeling om shin splints te verhelpen, is het ook van belang om terugkeer van de klachten te voorkomen. Hiervoor zal bijvoorbeeld ook worden gekeken naar het nut van eventuele zooltjes.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!