Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Spierscheur of een spierverrekking

Ik heb een spier verrekt of gescheurd.

Een spierscheur en/of -verrekking komt vaak voor tijdens het sporten en ontstaat doorgaans onder invloed van snelheid. Dit komt doordat spieren onder snelheid de grootste kracht moeten leveren om ons te laten functioneren op het niveau waarop we spelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten voor een sprint of het schieten van een bal. Mogelijke oorzaken van spierscheuren zijn vermoeidheid, een te korte warming-up, overbelasting of gebrek aan kracht.

Welke behandeling is er bij een verrekte of gescheurde spier?

Het herstel van een spierscheur en/of -verrekking is gunstig. Eerst moet wel bepaald worden hoe erg deze scheur of verrekking is. Dit kan eventueel met behulp van echografie. Na ongeveer zes tot twaalf weken zal meestal de sport of activiteit weer opgepakt kunnen worden, mits er geen complicaties optreden.

Wat is de revalidatie bij een verrekte of gescheurde spier ?

Bij een spierscheur en/of -verrekking is het belangrijk om de belasting stapsgewijs weer op te gaan bouwen. Waar eerst rust belangrijk is, wordt het in de loop der tijd belangrijker om actief aan de slag te gaan om door middel van oefeningen ook zelf aan het herstel te werken. De spier moet immers weer sterk genoeg worden om weer aan de desbetreffende sport of activiteit mee te kunnen doen.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!