Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Wervelkanaalstenose

Ik heb wervelkanaalstenose.

Bij wervelkanaalstenose is het wervelkanaal vernauwd, waardoor het ruggenmerg en de zenuwen onder druk komen. Mogelijke klachten zijn een doof, pijnlijk, zwaar of moe gevoel in de benen tijdens het lopen en staan. Bij het zitten of liggen verdwijnen de klachten (tijdelijk). Een wervelkanaalstenose is vaak het gevolg van artrose (slijtage). Het komt vaker voor bij mensen op hogere leeftijd.

Welke behandeling is er bij een wervelkanaalstenose?

Wervelkanaalstenose wordt behandeld door het aanleren van de juiste houdingen. Hiervoor krijg je advies over de uitvoering van jouw activiteiten in het dagelijks leven.  Rekoefeningen kunnen ook helpen. Als de behandeling niet toereikend is en de klachten de kwaliteit van leven dusdanig beperken, kan een operatie worden ingezet.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!