Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Aspecifieke nekklachten

Ik heb aspecifieke nekklachten

Nekpijn is werelwijd de op drie na grootste categorie van klachten aan het bewegingsapparaat. Aspecifieke nekklachten kunnen verschillende symptomen tot gevolg hebben. Voorbeelden zijn pijnklachten aan de nek en schouder, hoofdpijn, duizeligheid en pijn of tintelingen in de arm.  De oorzaken zijn al even divers. Het kan komen door chronische overbelasting, het langdurig in één houding zitten of zwaar sporten, maar ook na lange tijd niet voldoende te hebben bewogen, of door een ongeluk. 

Welke behandeling is er bij aspecifieke nekklachten? 

Aspecifieke nekklachten kunnen zoveel oorzaken hebben dat het belangrijk is om eerst inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht en de factoren te achterhalen die het herstel belemmeren. Met fysiotherapie en manueeltherapie behandelen we de nekklachten.

Wat is de revalidatie bij aspecifieke nekklachten?

Als fysiotherapeut zullen we je informeren en adviseren over de fysieke belasting in het dagelijks leven en de werkbelasting. Als je weet wat de klacht in stand houdt, zullen we advies geven en kan je aanpassingen doen. Daarnaast verzorgen we de noodzakelijke training voor stabiliteit van de nek en de algehele conditie van de romp. We helpen je om de  aangeleerde houdingstechniek te integreren in het dagelijks gebruik.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!