Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Gescheurde enkelbanden

Ik heb mijn enkelband gescheurd.

Gescheurde enkelbanden komen vaak voor. Het gebeurt meestal doordat iemand zich verzwikt of verstapt. Bij het verzwikken of verstappen komen de enkelbanden volledig op rek. Hierdoor kunnen ze inscheuren of afscheuren. De symptomen die iemand ervaart zijn vaak: pijn aan de buitenzijde van de enkel of voet, pijn bij het bewegen van de voet, zwelling, eventueel blauwkleuring en een gevoel van instabiliteit in de enkel.

Welke behandeling is er bij een gescheurde enkelband?

De behandeling hangt af van de mate van het letsel en de hulpvraag van de patiënt. De fysiotherapeut kan de ernst van het letsel onderzoeken. In sommige gevallen wordt een echo gemaakt om de schade te bepalen.

Wat is de revalidatie bij een gescheurde enkelband?

De revalidatie van enkelletsel kan zes tot twaalf weken duren. Gedurende die weken wordt de belasting opgebouwd. Binnen de revalidatie wordt gewerkt aan een normaal looppatroon, stabiliteit en kracht van de enkel en de gehele keten. In de laatste fase van het herstel wordt sport specifiek getraind mocht dit nodig zijn.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!