Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Hoofdpijn

Ik heb hoofdpijn.

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen met verschillende oorzaken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Spanningshoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn geeft een drukkende pijn aan de zijkanten van het hoofd. De pijn kan 30 minuten tot een paar dagen duren. Hierbij kunnen de schouders en de nek ook gevoelig zijn.
  • Cervicogene hoofdpijn wordt gekenmerkt door hoofdpijn vanuit de nek. Vaak is er sprake van een bewegingsbeperking van de nek. Meestal zit de hoofdpijn ook aan één kant. Er kan ook sprake zijn van pijn in de schouder/arm aan dezelfde kant. Druk kan de hoofdpijn opwekken.
  • Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is bonzend. Vaak is ook sprake van misselijkheid en overgeven. Migraine komt vaak acuut op als aanval aan een zijde van het hoofd. Soms begint de hoofdpijn met een aura (bijvoorbeeld het zien van vlekken of tintelingen in het gezicht of in een hand). De hoofdpijn duurt tussen de 4 en 72 uur. De oorzaak van migraine ligt waarschijnlijk in een prikkeling van zenuwen en bloedvaten in het hoofd.
Welke behandeling is er bij hoofdpijn?

De oorzaken van de hoofdpijnklachten zijn enorm verschillend. Daardoor zullen er ook verschillende behandelingstechnieken plaatsvinden. Van spanning van de spieren verminderen tot aan oefeningen en manipulaties.

Belangrijk is het om samen met de patiënt op zoek te gaan naar de triggers voor de hoofdpijn, zodat de oorzaak ook aangepakt wordt. Zo kan het zijn dat de therapeut ook met je in gesprek gaat over je gedrag en stressfactoren. Door inzicht te krijgen in je manier van leven, kan meer duidelijk worden over de oorzaak van de hoofdpijn. 

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!