Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Wat te doen bij klachten van de binnen-/buitenband knie

Ik heb de binnenband / buitenband knie gescheurd

Wie een binnenband of buitenband van de knie scheurt, voelt direct een pijnscheut aan de knie. In een paar uur wordt de knie aan de zijkant dik. De belangrijkste klacht bij een gescheurde binnen- of buitenband van de knie is een instabiel gevoel. Dit is duidelijk bij onder meer traplopen, van een stoeprand afstappen en zijwaarts bewegen. Dit kan gepaard gaan met pijn aan de binnen- of buitenkant van de knie.

Welke behandeling is er bij een gescheurde binnenband / buitenband knie? 

Soms is een operatie noodzakelijk, maar in eerste instantie is aan te raden eerst zes weken rust te nemen zodat het lichaam de schade zelf kan herstellen. Pas als dat niet gebeurt, wordt u door de huisarts doorverwezen naar de orthopeed voor een operatie. Waarna herstelprocedure kan beginnen.

Wat is de revalidatie bij een gescheurde binnenband / buitenband knie?

In de meeste gevallen is het voldoende om zes weken rust te nemen. Daarna komt de fysiotherapeut in beeld en kan worden gewerkt aan de opbouw van de belasting, stabiliteit en kracht. Ook geven we inzicht in het herstel. Binnen drie maanden is het weer mogelijk om de knie sportief te belasten. 

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!