Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Last van een frozen shoulder

Ik heb een frozen shoulder

Bij een frozen shoulder heb je pijn in de schouder, vaak uitstralend naar de bovenarm. Dit wordt veroorzaakt door een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. De pijn wordt steeds erger waarbij de schouder in de loop van weken tot maanden verstijfd. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld onmogelijk om iets van hoogte te pakken. 

Welke behandeling is er bij een frozen shoulder?

Een frozen shoulder verloopt in drie fasen. Tijdens de 'bevriezende fase' gaat de schouder vastzitten. In de 'bevroren fase' is de schouder stijf maar wordt het minder pijnlijk. Tijdens de 'ontdooiende fase' zal de bewegingsvrijheid ook weer terugkeren.

In de verschillende fasen zal de rol van de fysiotherapeut variëren.

Wat is de revalidatie bij een frozen shoulder? 

 In de bevriezende fase wordt vooral informatie en uitleg gegeven. Wanneer de bewegingsbeperking overheerst kan geoefend worden om de bewegingsvrijheid te verbeteren. Tijdens de laatste fase wordt gewerkt aan het opbouwen van kracht en coördinatie van het schoudergewricht. Het herstel van een frozen shoulder kan erg lang duren. 

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!