Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Nekhernia

Ik heb een nekhernia.

Tussen de wervels zitten tussenwervelschijven, waardoor de wervels goed ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Ook zorgen ze ervoor dat krachten goed afgevoerd kunnen worden. Het kan zijn dan zo’n schijf uit gaat puilen en op een zenuw gaat drukken, Dit noemen we dan een nekhernia.

Een nekhernia wordt vaak herkend aan een scherpe schietende (zenuw)pijn die de arm intrekt. De pijn kan zelfs doorstralen tot en met de hand. Dit kan ook gepaard gaan met tintelingen in de arm, een verminderd of doof gevoel in de arm, verminderde kracht in de arm of pijn in de nek.

Welke behandeling is er bij een nekhernia?

Bij de meeste mensen gaan de klachten na 2 tot 3 maanden vanzelf over. De fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je ondanks de klachten toch zo goed mogelijk kan functioneren. Dit zal bijvoorbeeld kunnen door spanningen van de omliggende spieren te verminderen, de gewrichten te blijven mobiliseren en met oefeningen om de spieren te versterken.

Bij ernstige klachten zal contact worden opgenomen met een huisarts en daarbij ook een neuroloog. Deze zal de afweging gaan maken of een operatie noodzakelijk is. Deze afweging is gebaseerd op de ernst van de klachten en de mate van beperkingen. Uit onderzoek weten we namelijk dat een conservatieve behandeling op lange termijn even goed werkt als een operatieve behandeling; na een jaar zijn evenveel mensen hersteld. 

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!