Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Piriformis syndroom

Ik heb het piriformis syndroom.

Piriformis syndroom is een klacht met pijn in de bilregio, die gepaard kan gaan met uitstraling richting het been. De Piriformis is een spier in de bilregio, onder deze spier loop de zenuw N. ischiadicus. Mocht de Piriformis spier verkrampt zijn, dan kan het zijn dat deze tegen de zenuw aandrukt wat irritatie en uitstraling geeft richting het been.

De klachten kunnen ontstaan door overbelasting, een verkeerd looppatroon, spierzwakte in de lage rug- of heupregio, verkorting van de bilspier en/of een beenlengteverschil.

Klachten die mensen vaak ervaren zijn:

  • Pijn in de bil
  • Zitten maakt de klachten erger
  • Uitstralende pijn in het been
  • Activiteiten als lopen of rennen verergeren de klachten
Welke behandeling is er bij het Piriformis syndroom?

Piriformis syndroom is een vervelende aandoening. Naar aanleiding van wat er uit het onderzoek is gekomen wordt een behandelplan opgesteld. Vaak bestaat de behandeling uit het behandelen van de triggerpoints in de bil/het losmaken van de bil of dry needling.

Wat is de revalidatie bij het Piriformis syndroom?

Het behandelen van de triggerpoints gaat vaak gepaard met oefeningen gericht op de lengte en de kracht van de bilspier en de rompstabiliteit.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!