Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Scoliose

Ik heb scoliose.

Scoliose is een  verkromming van de rug (wervelkolom), waardoor één of twee bochten ontstaan. In veruit de meeste gevallen is de oorzaak onbekend. De overige gevallen kunnen aangeboren, door spier/zenuwaandoening of door veroudering veroorzaakt worden. De aangeboren scoliose wordt vaak pas zichtbaar als kinderen rond de tien jaar oud zijn.

Er bestaat ook een vorm van (niet-structurele) houdingsscoliose, waarbij de verkromming ontstaat door een verkeerde houding. Denk bijvoorbeeld aan verschil in beenlengte. De rug probeert dan het lengteverschil te compenseren en groeit scheef.

Welke behandeling is er bij scoliose?

Bij niet-structurele scoliose wordt de behandeling ingezet op de oorzaak van het ontstaan van de scoliose. Structurele scoliose is niet volledig te genezen. Door vroegtijdige signalering kan eerder worden gestart met de passende therapie. Onze behandelingen bestaan uit het doen van speciale oefeningen, zoals corrigerende (houdings)oefeningen en spierversterkende oefeningen. Dit is ook gericht op de verbetering van de ademhaling en de conditie.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen.

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!