Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Tenniselleboog / golferselleboog

Ik heb een tenniselleboog / golferselleboog

Bij een tenniselleboog (buitenzijde) of een golferselleboog (binnenzijde) is er sprake van een irritatie op de plek waar de spieren van de onderam op de elleboog aanhechten. Het begint met pijn bij inspanning en ontwikkelt zich tot een continu aanwezige pijn. De klacht ontstaat door het consequent overbelasten van de onderarm en kan zowel sport- als werkgerelateerd zijn. 

Welke behandeling is er bij een tenniselleboog / golferselleboog? 

De behandeling van een tenniselleboog of een golferselleboog start met inzicht geven in de klacht. Door de cliënt te informeren en adviseren over de werk- en thuisbelasting kan een belangrijke stap naar herstel worden gezet. Als de belastende factoren bekend zijn, kunnen die in de toekomst worden vermeden. 

Wat is de revalidatie bij een tenniselleboog / golferselleboog? 

Voor de revalidatie van een tenniselleboog of golferselleboog kunnen verschillende behandelingen worden ingezet. Hierbij moet je denken aan de opbouw van een langzame krachttraining en houdingsinstructie, maar ook aan dry needling, het mobiliseren van de pols en elleboog en een (pijnlijke) massage. Op deze manier behoort een tenniselleboog of golferselleboog binnen drie maanden tot het verleden.

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!