Oplossingen

Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen

Thoracic Outlet Syndroom

Ik heb TOS

Het Thorac Outlet Syndroom (TOS) is een vernauwing van de zenuw en het bloedvat dat van de nek de arm ingaat. Dit geeft nachtelijke klachten als doofheid in de hand en een pijnlijke arm als je erop ligt. Overdag is het heffen van de arm gevoelig en tillen en kracht zetten is pijnlijk. TOS ontstaat door een verkeerde houding, bijvoorbeeld door te veel in elkaar gedoken zitten bij beeldschermwerk of door aan de lopende band continu dezelfde beweging te maken. Een verkeerde ademhaling en hyperventileren kunnen ook TOS tot gevolg hebben.

Welke behandeling is er bij TOS? 

Bij het Thorac Outlet Syndroom (TOS) is het in eerste instantie belangrijk dat we inzicht krijgen in het ontstaan van de klacht. Welke beweging versterkt de oorzaak? Wat doe je in het dagelijks leven waardoor je niet van die klacht afkomt? Als we hebben achterhaald wat het herstel belemmert, kan de behandeling starten.

Wat is de revalidatie bij TOS? 

Voor het losmaken van de structuur in de nek zetten we dry needling, mobilisaties en massage in. Daarnaast is het aanleren van een betere houding noodzakelijk voor het herstel. Ook verzorgen we stabilisatietraining van het nek- en schoudergebied en romp. Daarnaast kan ook ademhalingstraining zorgen voor afname van de TOS-klachten. Binnen 4 tot 6 weken zal herstel ingetreden zijn.  

Fysiocentrum Hartkamp kan jou hiermee helpen

Bij Fysiocentrum Hartkamp behandelen we niet alleen de klacht, maar willen we ook goed inzicht bieden in het klachtenbeeld. Door coaching en begeleiding zorgen we voor kennis over de oorzaak van de klacht en de belemmeringen in het dagelijks leven die het herstel in de weg staan. We schetsen hierbij een breed beeld in het ontstaan en de ontwikkeling en van de klacht. Dit doen we vanuit een volledig menselijk denken, dus lichaam én geest. Door deze manier van werken zorgen wij voor het inzicht waarmee je de klacht zelf kunt herstellen.

Maak direct een afspraak

Bij Fysiocentrum Hartkamp in Voorthuizen ben je op het juiste adres voor de behandeling van je klacht.

0342 - 78 67 00 afspraak maken

Specialisaties op dit gebied

Heb je een vraag?
Stel hem direct!